Bloc de cicle inicial

Fruita i matemàtiques

Publicat el Dijous, 30 Mai 2019

Aprofitant que ens arriba fruita, hem utilitzat els nespres per treballar les matemàtiques. En aquest cas la multiplicació.

 

             

 

 

Apadrinaments

Publicat el Dijous, 21 Març 2019

Sisè segueix apadrinant primer. Són estones amb molts aprenentatges de les dues parts i amb molta diversió i bons moments. 

         

 

   

     

Taller Teatre d'Ombres

Publicat el Divendres, 08 Març 2019

El dijous 7 de març vam anar al Museu del Cinema a aprendre sobre el precedent més antic de la projecció d’imatges.

L’origen s’ha de cercar al continent asiàtic com l’Índia o la Xina, però també Indonesia. Els textos més antics daten del segle XI. En aquell moment les històries representades eren de caràcter religiós. Les figures emprades eren fetes de diferents materials d’origen orgànic com ara la fusta i la pell de búfal, ase, daina o cabra.

Al Museu vam poder veure algunes mostres d’aquestes figures, que boniques eren! També vam poder veure un vídeo amb una representació com les d’aquell temps. I abans de posar-nos mans a la feina, la Mireia, l’educadora que ens va acompanyar durant tota la visita ens va fer una petita representació de la història del Ramayana.

Aquest personatge és el que nosaltres després vam poder punxar i muntar d’una cartolina negra.

El sol, la Terra i els planetes del Sistema Solar

Publicat el Dimecres, 20 Febrer 2019

La millor manera de conèixer el nostre sistema solar és experimentant-lo. Tablets, realitat augmentada, una llanterna i el globus terraqui. Per què hi ha nit i dia? Ara ja ho sabem.

 

 

Desmontem cotxes

Publicat el Dimecres, 20 Febrer 2019

Les nenes i nens de primer hem estat desmontant cotxes! El projecte de la joguina ens hi ha portat i ha estat una activitat molt

divertida.